Szűrés

TOP termékek

Szűrés

Ünnepelj velünk! 12 évesek lettünk! Fantasztikus szülinaPippi kedvezményekkel várunk Téged! <<megnézem>>

Kalligráfia

kalligráfia európai gyökerei a görög és római írnokok korába nyúlnak vissza, a Bibliát másoló és képekkel, iniciálékkal gazdagító középkori szerzetesekkel virágkorát élte egészen a könyvnyomtatás feltalálásáig.

A kézírás visszaszorulásával a kalligráfiát, a díszesen megírt szövegeket mára szinte csak meghívókon, diplomákon láthattunk, de az utóbbi időben ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és gyakrabban láthatjuk kirakatokon, táblákon, kézzel készített üdvözlő és képeslapokon is! Manapság a kalligráfia, művészet, szépírás, önkifejezés és hobby egyben. A kalligráfia mindenképpen kézzel készített szöveg, különlegesen szép, művészi szinten kidolgozott és díszített írás!  A kalligráfiát, a cizellált, díszes betűk és szavak rajzolását, az ecsetekkel, különböző rajzeszközökkel, sőt akár vésőkkel végezték. A modern kalligráfiát lehet szintén ecsetekkel, filcekkel, tollakkal, különböző markekkel művelni! Nálunk megtalálod a szükséges eszközöket, töltőtollakat, tollszárakat, hegyeket, ecseteket, tintákat, filceket, gyakorló füzeteket, kalligráfia tollakat, ecsetfilceket és markereket! Kalligráfia, handlettering, szépírás márkák: Manuscript, Spectrum NoirSakura, Kuretake - Zig, Tombow, CretaColor, Talens.

Tovább

A kínai és a kelet-ázsiai kalligráfia fő eszköze az ecset, amelynek segítségével az írnok szintén folyamatosan tudja a jeleket főleg rizspapírra vagy selyemre írni. A kalligráfiát ezeken a távol-keleti helyeken igen fontos művészetnek tartják, és része a legkifinomultabb ázsiai festészetnek is.

Tovább